Wonen in Duitsland; het overwegen waard

Er zijn veel redenen te bedenken om in Duitsland te gaan wonen. Misschien werkt u al over de grens en wilt u het aantal woon-werkkilometers graag beperken. Een ander veel gehoord argument is dat de huizen in Duitsland goedkoper zijn dan in Nederland. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat het droomhuis waar u al jaren naar op zoek was net over de grens staat.

Verstand van zaken
De gemiddelde Nederlander koopt maar hooguit een of twee keer in zijn leven een huis. We hebben daarom weinig verstand van de bijkomende zaken. Toch is het is belangrijk de aankoop, de overdracht en de administratieve afhandeling goed te regelen. Oostmakelaardij.nl heeft op dat gebied erg veel ervaring, ook in Duitsland. Juist dat laatste is erg belangrijk. De Duitse wet- en regelgeving wijkt immers op een aantal belangrijke punten af van de Nederlandse. Wie zich vooraf goed laat adviseren, komt echter nooit voor verrassingen te staan.

Het beste van twee werelden
Mensen die er voor kiezen om net over de grens in Duitsland te gaan wonen ervaren vaak het beste van twee werelden. Ze genieten van de rustige omgeving en de goede woonmogelijkheden die Duitsland kan bieden. Toch blijft men relatief vlakbij familie en vrienden. Wonen in Duitsland is daarom beslist het overwegen waard. Op de website van oostmakelaardij.nl treft u altijd een ruime keuze aan van woningen in Duitsland.